Nieuws

Update: cursussen slums

Tijd voor een update over de beroepsopleidingen die Sampark aanbiedt aan jongeren in India! Tegenwoordig zijn er drie verschillende cursussen te volgen: kleding maken, computervaardigheden en schoonheidsspecialiste. Iedere middag wanneer de cursussen worden gegeven zijn er verschillende groepen die een uur of anderhalf uur les krijgen. We praten u even bij over het verloop van de cursussen.

Het reisdagboek van Lianne (deel 2)

En daar is hij dan: deel 2 van het reisdagboek van Lianne! Leest u mee? Afgelopen november reisde zij samen met een groep ondernemers af naar India om daar de projecten van Stichting Sampark te bezichtigen, een bezoek te brengen aan de bedrijven van Venture Group én om cultuur te snuiven in dit bijzondere land. De wekker loopt weer vroeg af vandaag. Om kwart voor acht vertrekken we richting de Taj Mahal. Mét een heel enthousiaste gids. Hij vertelt vol passie het verhaal rondom dit wereldwonder. De tijd vliegt voorbij! Snel weer terug in de bus. Anderen kruipen achterin een tuktuk. Sanjay (V-Access) heeft ondertussen lunch geregeld en we eten wat onderweg. We reizen naar Budaun, naar het beste hotel van de stad. Voor Indiase begrippen is dit alsnog niet erg luxe. Het lijkt erop dat we de enige gasten zijn, want we hebben de eetzaal voor onszelf. ’s Avonds spelen we samen spelletjes en kletsen we wat na. Voordat we naar de eerste Samparkschool vertrekken, gaat het brandalarm af in het hotel. De meest simpele oplossing wordt toegepast: de batterijen worden eruit gehaald. Bij het avondeten is deze situatie onveranderd… We vertrekken naar de eerste school in Kundanpur te Islamnagar. Daar worden we heel enthousiast ontvangen. En ook weer een tikka en een bloemenkrans als welkomstritueel. We mogen rondkijken op het terrein in de klaslokalen. Daarna gaan de kinderen in de rij staan en worden er verschillende toespraakjes gehouden. Als we een rondje in het dorp gaan kijken worden we weer geconfronteerd met het feit dat Nederland zo anders is. We vervolgen ons programma: op weg naar Ambiapur in Bilsi. Ook bij deze school worden we vol blijdschap ontvangen. We hebben snoep voor de kinderen meegebracht. Dat viel natuurlijk in de smaak! Na de lunch in de bus vervolgen we de route naar Sahaswan in Ghadia. Iedereen geniet, ontmoet kinderen en leraren en dompelt zich onder in de schooldag van de Samparkkinderen. Hier mogen we prijzen uitdelen aan de beste leerlingen van de school. We mogen niet vertrekken zonder dat we toeschouwer zijn geweest van een spel op het […]

Het reisdagboek van Lianne (deel 1)

Afgelopen november reisde een groep ondernemers af naar India om daar de projecten van Stichting Sampark te bezichtigen, een bezoek te brengen aan de bedrijven van Venture Group én om cultuur te snuiven in dit bijzondere land. Reiziger Lianne Molhoek beschreef haar reis in een dagboek. Leest u mee?