Nieuws

Update: cursussen slums

Tijd voor een update over de beroepsopleidingen die Sampark aanbiedt aan jongeren in India! Tegenwoordig zijn er drie verschillende cursussen te volgen: kleding maken, computervaardigheden en schoonheidsspecialiste. Iedere middag wanneer de cursussen worden gegeven zijn er verschillende groepen die een uur of anderhalf uur les krijgen. We praten u even bij over het verloop van de cursussen.

Computervaardigheden

Op dit moment doen er 22 cursisten mee aan de cursus voor computervaardigheden. Eerst beginnen ze met de basiskennis over Microsoft, Word en Paint. Daarna kunnen ze kiezen voor een grafische richting of voor boekhoudkundige vaardigheden. In totaal zijn er zes groepen, die allemaal één uur per keer deelnemen aan deze cursus.

Kleding maken

Bij de cursus kleding maken zijn er maar liefst 36 deelnemers! In totaal zijn er drie groepen, die steeds anderhalf uur per keer les krijgen. Er zijn twee verschillende programma’s: een basiscursus voor vrouwenkleding, die drie maanden duurt en een langere cursus van zes maanden voor het maken van zowel mannen- als vrouwenkleding.

Schoonheidsspecialiste

Dan zijn er ook nog 22 jongvolwassenen die zich laten opleiden tot schoonheidsspecialiste. Daar leren ze alles over manicure, pedicure, hoofd- en gezichtsmassage, kruidenbehandelingen, ontharing en make-up. Maar ook kunnen ze na de cursus haar knippen en vlechten, een sari mooi draperen en kunstwerken van henna maken. Deze cursus duurt in totaal zes maanden en de drie groepen hebben allemaal per keer anderhalf uur les.